Zöldborsós rizottó tőkehallal

By: Food For You | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • tőkehal - 6 szelet
  • rizs - 50 dkg
  • zöldborsó - 20 dkg
  • vöröshagyma - 2 db
  • fokhagyma - 3 gerezd
  • száraz fehérbor - 1.5 dl
  • csirkelé - 150 dl
  • reszelt parmezán - 15 dkg
  • főzővaj

  • olaj
  • bors

Lépésről lépésre

  1. Kb. másfél liter vízbe feloldok egy leveskockát. Felforralom. Kevés olíva olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, ha már elég üveges, hozzáadom a fokhagymát is. Ezután hozzákeverem a rizst. Folyamatosan kevergetem, egészen addig, amíg a rizsszemek áttetszővé nem válnak.
  2. Ezt követően beleöntöm a bort, és megvárom, amíg az alkohol elpárolog. Ha az alkohol elpárolgott a meleg alaplevet merőkanalanként adom hozzá, mindig megvárva, hogy a rizs magába szívja azt. Közben folyamatosan kevergetem. Ezáltal a rizs megfelelően krémes állagú lesz.
  3. Ha a rizs félig megpuhult, hozzáadom a zöldborsót. Mikor a rizs teljesen puha, hozzákeverek némi parmezánt, és tovább fűszerezem sóval, borssal. Lefedem és félreteszem.
  4. Az előkészített halszeleteket enyhén besózom, némi fűszerkeverékkel ízesítem. Egy serpenyőben kevés főzővajat hevítek, amelyben pár pillanat alatt a halszeleteket átsütöm.
  5. Tálaláskor a halszeletek a rizottóra helyezem, mentalevéllel (ha van éppen otthon) díszítem.

Hozzászólások