Zellersaláta tökkel és spenóttal

By: Food For You | Étel kategória: Elöétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • egész zeller - 3 db
  • sütőtök
  • spenót - 1 marék
  • rukkola - 2 marék
  • karfiol - 4 fej
  • vöröshagyma - 1 fej
  • morzsolt bazsalikom
  • dióbél - 4
  • bors
  • szerecsendió
  • szárított oregánó
  • gránátalmamag - 1 marék

Lépésről lépésre

  1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, felszeleteljük őket. A kis kockákra vágott tököt a zellerrel együtt 180 fokos sütőben megsütjük. Addig a vöröshagymadarabokat besózva egy tálkában félretesszük.
  2. A bazsalikomot apróra vágjuk. A zöldségeket némi szőlőmag olaj hozzáadásával egy nagy tálban összekeverjük, megfűszerezzük, hozzáadjuk a diót, majd megint összekeverjük.
  3. Ha kész a tök, azt is mellétesszük. Lenmaggal és gránátalmával megszórva tálaljuk.

Hozzászólások