Zabpelyhes, nutellás rugelach 

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

7
8
9

főre

  • zabpehelyliszt - 15 dkg
  • bambuszrost   - 25 gr
  • light mascarpone - 10 dkg
  • cukornak megfelelő természetes édesítőszer - 10 dkg
  • himalája só - 1 csipet
  • vaj - 10 dkg
  • eritrit porcukor - 3 evőkanál
  • olvasztott kókuszzsír  - 1 evőkanál
  • kakaópor - 3 evőkanál
  • citrom - 1 db
  • mogyorókrém - 25 dkg

Lépésről lépésre

  1. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a mascarponéval és az édesítőszerrel. Fakanállal hozzákeverjük a zabpehelylisztet, bambuszrostot, a citrom reszelt héjat és a sót. Egynemű tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát a zabpehelyliszttel vagy bambuszrosttal vékonyan megszórt gyúrótáblán körülbelül 0,5-1 cm vastagságú kör alakúra nyújtjuk, majd nyolc egyenlő cikkre osztjuk.
  3. A mogyorókrémet egyenletesen szétkenjük a kinyújtott tésztán. Ezután a körcikkeket a szélesebb vége felől a csúcsa felé haladva a lehető legszorosabban feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük egymás mellé. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Hozzászólások