Vajas brownie

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • liszt - 18 dkg
  • sütőpor - 1.5 kávéskanál
  • kristálycukor - 19.5 dkg
  • vaj - 25.5 dkg
  • tojás - 4 db
  • tej - 0.75 dl
  • só - 1 csipet
  • süteményliszt - 5 dkg
  • étcsokoládé - 22 dkg
  • fahéj - 0.5 kávéskanál

Lépésről lépésre

  1. A barna részhez a csokoládét gőz fölött felolvasztunk 7,5 dkg vajjal és 7,5 dkg cukorral.
  2. Egy tálba mérjük a süteménylisztet, egy darab tojást, a fahéjat. Alaposan összedolgozzuk az olvasztott csokis keverékkel.
  3. A tésztamasszát egy sütőpapírral kibélelt kalácsforma aljába öntjük, és elegyengetjük a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
  4. Ezalatt előkészítjük a fehér tésztát is. Ehhez 18 dkg vajat habosra keverjük 12 dkg cukorral. Beleütünk 3 tojást, beleszórjuk a sütőport, csipet sót, lisztet és a tejet, majd jól összedolgozzuk.
  5. Az így kapott tésztát az elősütött barna tésztára kenjük. A kalácsformát visszatoljuk a sütőbe, és 20 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások