Uborkás, pikáns marharolád

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • marhacomb - 1 kg
  • csemegeuborka - 6 darab
  • lilahagyma - 2 db
  • vöröshagyma - 2 db
  • száraz fehérbor - 1 dl
  • marhahúsleves - 2 dl
  • bazsalikomlevél - 3 db
  • bors
  • olaj
  • szalonna - 25 dkg

Lépésről lépésre

  1. A szalonnát feldaraboljuk, a lilahagymát cikkekre, a vöröhagymát, uborkát karikákra vágjuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kőzepébe pakolunk a hagymából, szalonnából és az uborkából, majd feltekerjük. A maradék tölteléket félretesszük. A tekercsekre forró olajon egy serpenyőben pár perc alatt kérget sütünk.
  2. Felöntjük a húslevessel és a borral.Megszórjuk a bazsalikommal. Forrás után levesszük a tűzről, lefedjük, és egy órán át pácoljuk benne.
  3. Olajjal kikent tepsibe fektetjük a tekercseket, rászórjuk a maradék tölteléket, ha maradt, és megöntözzük a páclével. Fóliával lefedve 220 fokos sütőben 40 perc alatt puhára sütjük. Fólia nélkül pár percig pirítjuk.

Hozzászólások