Toszkán bableves

By: Food For You | Étel kategória: Leves | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • bab - 30 dkg
  • bacon - 15 dkg
  • vöröshagyma - 1 db
  • fokhagyma - 4 gerezd
  • babérlevél - 2 db
  • zsályalevél - 2 db
  • paradicsom - 2 db
  • sárgarépa - 1 db
  • ételízesítő - 1 evőkanál
  • zöldségleves-kocka - 2 db
  • bors
  • olaj
  • chilipor

Lépésről lépésre

  1. Az előző este beáztatjuk a babot. 1,5 liter vízben feltesszük főni a babérlevéllel és a fokhagymával együtt.
  2. Ez idő alatt a vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, és egy másik lábosban forró olajon megfonnyasztjuk. Rányomunk 2 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a vágott répát, pár percig pirítjuk.
  3. Beleszórjuk az ételízesítőt, zsályaleveleket, az elmorzsolt leveskockát és a felaprózott paradicsomot. Felöntjük a főzőlével, felforraljuk.
  4. A babot leszűrjuk, a fűszeres főzőléhez adjuk. Megszórjuk chiliporral, és fedő nélkül 10 perc alatt összefőzzük. A levest ropogósra sütjük a szalonnával tálaljuk.

Hozzászólások