Töltött csirkemell

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • csirkemell - 1.5 kg
  • hagyma - 3 fej
  • gomba - 15 dkg
  • petrezselyem - 3 szál
  • szárított oregánó - 2 teáskanál
  • őrölt fekete bors - 1 késhegynyi
  • sűrített paradicsom - 1 dl
  • szárnyas fűszerkeverék
  • zöld kaliforniai paprika - 1 db
  • sárga kaliforniai paprika - 1 db

Lépésről lépésre

  1. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük olyan vastagságúra, hogy könnyedén bevághassuk a helyet, amibe majd a tölteléket tesszük. Ha ezzel megvagyunk, bedörzsöljük sóval, és félretesszük.
  2. A töltelékhez a hagymát, gombát megpucoljuk, felaprítjuk, paprikákat megmossuk, felkockázzuk, és kevés olajon egy grillserpenyőben megpirítjuk őket. Megszórjuk oregánóval, petrezselyemmel, sóval, borssal. A sűrített paradicsomot hozzáadva kis lángon 5-10 percig tovább melegítjük, majd egy tálkába szedjük.
  3. A csirkemelleket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és mindkét oldalát gyorsan átsütjük a serpenyőben. Azt a rést, amit vágtunk rajtuk korábban, megtöltjük a zöldségekkel, fogpiszkálóval rögzítjük, majd lefedve kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint a végén még fedő nélkül piríthatunk rajtuk egyet.

Hozzászólások