Tejszínes baconos gombás csirke

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • csirkemell filé - 30 dkg
  • csiperkegomba - 25 dkg
  • bacon (vagy más szalonna ) - 20 dkg
  • liszt - 1 evőkanál
  • főzőtejszín - 3 dl
  • fehérbor - 0.5 dl
  • vöröshagyma - 1 db
  • petrezselyem - 1 csokor
  • fehérbors
  • olaj
  • spagetti tészta - 50 dkg

Lépésről lépésre

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd forró olajon dinsztelni kezdjük. 2-3 perc után hozzáadjuk a felkockázott bacont is. Együtt sütjük tovább.
  2. A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk, a gombát meghámozzuk és felszeljük. Ezeket is hozzáadjuk a hagymához és 5 percig pároljuk. Megszórjuk liszttel, felöntjük borral és tejszínnel. Ízesítjük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel. Fedő alatt 5-10 percig főzzük.
  3. Közben a spagettit forró, sós és olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és tálaljuk is a húsos mártással.

Hozzászólások