Tejfölös-lazacos halleves

By: Food For You | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • lazacfilé - 70 dkg
  • krumpli - 4 szem
  • tejföl - 1 db
  • ételízesítő
  • kapor - 1 szál
  • petrezselyem

Lépésről lépésre

  1. A halat megtisztítjuk, felszeleteljük, enyhén sózzuk, és beletesszük a fazékba. Felöntjük kb. 2 liter vízzel. Hozzáadjuk az ételízesítőt, apróra vágott petrezselymet, és feltesszük alacsony lángon főni.
  2. Miután az első forrás megvolt, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
  3. A léből egy külön tálba kimerünk egy keveset, hozzáadunk egy kis tejfölt és folyamatos kevergetés mellett a fazékba öntjük. Ezt addig ismételjük, amíg a pohár tejföl el nem fogy.
  4. Ha a krumpli megpuhult, frissen vágott petrezselyemmel, és egy kevés kaporral tálaljuk.

Hozzászólások