Tavaszi gyümölcstorony

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • teljes kiőrlésű liszt - a tésztához - 2 bögre
  • finomliszt - a tésztához - 1 bögre
  • élesztő - a tésztához - 2 dkg
  • méz - a tésztához - 2 evőkanál
  • olaj - a tésztához - 0.5 csésze
  • víz - a tésztához - 1.5 csésze
  • - a tésztához - 1 teáskanál
  • citrom - a tésztához - 1 db
  • durum dara - a krémhez - 1 csésze
  • vaníliás cukor - a krémhez - 1 csomag
  • növényi tej - a krémhez - 1 csésze
  • kókuszolaj - a krémhez - 2 evőkanál
  • méz - a krémhez - 3 evőkanál
  • erdei gyümölcs mix a töltelékhez: idénygyümölcs (áfonya, eper, málna) - 20 dkg

Lépésről lépésre

  1. Egy keverőtálba reszeljük a citrom héját, és a tészta többi hozzávalóival összekeverjük. Lágy kenyértésztát kell kapjunk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet. A növényi tejben megfőzzük a durum darát. Ízesítjük mézzel, vaníliás cukorral. Belekeverjük a kemény kókuszolajat és hűtőbe tesszük.
  3. Miután a tészta kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle.
  4. Összeállítjuk a süteményt.: a tésztaköröket lekenjük krémmel, megszórjuk a megmosott és felvágott idénygyümölcsökkel, és hármasával egymásra pakoljuk őket.

Hozzászólások