Szivárványtorta

By: Food For You | Share

Hozzávalók

7
8
9

főre

  • kristálycukor - 8 evőkanál
  • sütőpor - 1 cs
  • liszt - 8 evőkanál
  • tojás - 8 db
  • színű ételszínezék - 6 különböző
  • habtejszín - 500 ml

Lépésről lépésre

  1. A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, osszuk három részre, majd azokat is felezzük meg.
  2. Mindegyik tésztaadaghoz különböző színű ételszínezéket adunk a tésztákhoz és külön-külön kisütjük.
  3. Robotgéppel elkezdjük felverni a habtejszínt, közben apránként adagoljunk hozzá 4 evőkanál porcukrot.
  4. A tésztákat elkezdjük rétegelni, közben megkenjük tejszínhabbal, aszerint helyezzük egymásra, ahogy a szivárvány színei követik egymást. Amikor az utolsó lapot is a helyére kerül, kívülről megkenjük tejszínhabbal, a maradékot pedig tegyük habzsákba. Nyomjuk a tetején körbe, ha jut, az alján is körbe a tortát. Egy villával csíkozzuk be az oldalát, majd a marcipánkorongokat nyomkodjuk körbe bele.

Hozzászólások