Szilvatorta

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • finomliszt - 25 dkg
  • vaj - 10 dkg
  • porcukor - 15 dkg
  • szilva - 75 dkg
  • rétesliszt - 5 dkg
  • tojás - 3 db
  • tejszín - 2 dl

Lépésről lépésre

  1. A tésztához a lisztet, a vajat és a cukrot összedolgozzuk, majd kb. 0,5 dl vizet öntünk hozzá.
  2. A tésztából cipót formázunk, folpackba csomagoljuk, és 30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. Ezalatt a szilvát leszárazzuk, megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  5. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és a tésztával úgy béleljük ki, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk.
  6. A tésztát 1 ek liszttel és 1 ek cukorral megszórjuk, majd a cikkekre vágott szilvát szépen elhelyezzük.
  7. A tojásokat egy tálban simára keverjük, majd a maradék cukrot, az átszitált lisztet és a tejszínt hozzáadjuk. A keveréket a szilvaszemekre öntjük, és a sütőbe tolva kb. 40 percig sütjük.

Hozzászólások