Szardíniakrémmel töltött paradicsom

By: Food For You | Étel kategória: Elöétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • paradicsom - 5 közepes
  • szardínia konzerv - 25 dkg
  • majonéz - 8 evőkanál
  • bors
  • citrom - 1 db
  • jégsaláta - 0.25 fej
  • saláta keverék - 0.5 cs
  • kígyóuborka - 0.5 db

Lépésről lépésre

  1. A szardíniát villával összetörjük, és simára kavarjuk a majonézzel. Citromlével, borssal ízesítjük, hűtőben érleljük.
  2. A jégsalátát leveleire szedjük. A salátá keveréket egy tálba rakjuk, meglocsoljuk a citrom levével. A paradicsomokat megskalpoljuk, a közepüket kiemeljük, félretesszük.
  3. A kivájt paradicsomok gömbölyű felét kissé levágjuk, hogy el ne dőljenek majd el. Megtöltjük a szardíniás keverékkel.
  4. A tányérra egy salátalevelet teszünk. Rákanalazunk a kivájt paradicsomból, megszórjuk a salátakeverékkel, és uborkaszelettel, karikázott paradicsommal együtt tálaljuk a töltött paradicsomot.

Hozzászólások