Spenótos rakott krumpli

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • burgonya - 1 kg
  • spenótlevél - 50 dkg
  • sült pulykamell sonka - 40 dkg (opcionális)
  • tejföl - 33 dkg
  • mozzarella sajt - 20 dkg
  • feta sajt - 20 dkg
  • tojás - 7 db
  • fokhagyma - 2 gerezd
  • fűszerkeverék
  • bors
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • vaj - 1 evőkanál
  • mozzarella - 15 dkg

Lépésről lépésre

  1. Egy lábosban feltesszük főni sós vízben, héjastól a krumplit, egy másik lábosban pedig 6 db tojást. Mikor mindkettő megfőtt, leöntjük a vizet, és hideg vízbe tesszük. A burgonya héját lehúzzuk, a tojásokat megpucoljuk. Mindkettőt felkarikázzuk.
  2. A spenótot megmossuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Ha kész, kinyomkodjuk belőle a folyadékot.A tejfölbe elkeverünk egy tojást, az olívaolajat, majd belemorzsoljuk a feta sajtot. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel, esetleg vízzel lazíthatunk rajta.
  3. Egy vajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra kerül a krumplifele, amit megszórunk a fűszerkeverékkel. Rárakjuk a tojás felét majd a csíkokra vágott sonkával. Betakarjuk spenótlevéllel, és rákenjük a tejfölös keveréket. Ezt megismételjü ugyanebben a sorrendben.
  4. A tetejére mozzarellát reszelünk, vagy szeletelünk. 180 fokos, előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Hozzászólások