Sonkával, sajttal töltött piadina tekercsek

By: Food For You | Étel kategória: Elöétel | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • liszt - 50 dkg
  • szódabikarbóna - 0.5 kávéskanál
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • só - 1 teáskanál
  • víz - 2 dl
  • pulyamell sonka - 25 dkg
  • trappista sajt - 25 dkg

Lépésről lépésre

  1. Az olajat egy pohár meleg, de nem forró vízben elkeverjük a sóval. Apránként adagolva a szódabikarbónával elkevert liszthez öntjük. Sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. Lefedve 20 percig pihentetjük.
  2. A tésztát 9-10 egyenlő gombóccá formáljuk. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságú kör alakúra nyújtjuk. Újabb 10 percig pihentetjük.
  3. A körlapokat felforrósított palacsintasütőbe tesszük. Zsiradék nélkül mindkét oldalát 1,5 perc alatt megsütjük. Akkor az ideális, ha már hólyagosodni kezd, nagyjából kemény, de még lehet hajlítani és világosbarna foltok lesznek rajta.
  4. Kiterítve tálra fektetjük. Ráhelyezünk három sonkaszeleteket, azokra ráfektetünk három vékony sajtszeletet. Szorosan feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük. Így járunk el a többivel is.
  5. Kiolajozott tepsibe fektetjük a tekercseket. 170 fokos sütőben 5-6 percig sütjük. Tálaláskor a roládokat 2-3 cm-es falatokra vágjuk.

Hozzászólások