Sertéstekercs szárított paradicsommal

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • csont nélküli karaj - 1.5 kg
  • szárított paradicsom - 25 dkg
  • burgonya - 1 kg
  • mustár - 3 evőkanál
  • medvehagyma - 1 csokor
  • fokhagymapor
  • majoranna
  • morzsolt bazsalikom
  • bors
  • olaj
  • őrölt édes pirospaprika

Lépésről lépésre

  1. A karajszeleteket megmossuk és lecsepegtetjük. Vékonyra kiklopfoljuk. Megszórjuk a húsok mindkét oldalát sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával, bazsalikommal.
  2. A szeleteket kiterítjük egy tálra. Megkenjük mustárral, majd a húsok közepébe egy adag szárított paradicsomot és egy adag felaprított medvehagymát teszünk. Először behajtjuk a hús széleit, majd szorosan feltekerjük. Zsineggel körbetekerjük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
  3. Megsütjük a hústekercsek minden oldalát bő, forró olajban. Kiszedjük és áttesszük egy papírtörlővel kibélelt tálba.
  4. A burgonyákat dörzsölővel megsikáljuk, héjastól kuktában 5 perc alatt félkészre főzzük. Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk. Megszórjuk fokhagymaporral, majoránnával, bazsalikommal, sóval, borssal. A hússütésből megmaradt olajat kipótoljuk, felforrósítjuk és a krumpli cikkeket piros ropogósra sütjük benne.

Hozzászólások