Savanyú répás káposzta húsgombóccal

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

7
8
9

főre

  • savanyú káposzta - 1 kg
  • darált sertéshús - 50 dkg
  • sárgarépa - 2 nagy db
  • tojás - 2 db
  • fokhagyma - 3 gerezd
  • ételízesítő - 1 evőkanál
  • só - 1 evőkanál
  • őrölt fekete bors - 2 teáskanál
  • őrölt édes pirospaprika - 1 teáskanál
  • őrölt kömény - 2 késhegynyi
  • babérlevél - 4 db
  • étolaj

Lépésről lépésre

  1. A darált húst a rizzsel, és a babérlevél kivételével dolgozzuk össze a fűszerekkel, tojással. Nedves kézzel formázzunk belőle gombócokat.
  2. A savanyú káposztát jó alaposan mossuk át. Keverjük össze a feldarabolt répával. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy fazék aljára öntsünk egy kevés olajat, tegyük a répás káposzta felét, rakjunk rá két babérlevelet, majd a húsgombócokat szorosan egymás mellé. Fedjük be a többi káposztával, és rakjuk rá a másik két babérlevelet.
  4. Öntsük föl annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és fedő alatt főzzük puhára a káposztát.

Hozzászólások