Sárgarépa krémleves

By: Food For You | Étel kategória: Leves | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • sárgarépa - 0.5 kg
  • burgonya - 1 db
  • vöröshagyma - 1 db
  • fokhagyma - 2 gerezd
  • olaj - 2 evőkanál
  • cukor - 2 evőkanál
  • kakukkfű - 1 tk
  • őrölt fehérbors - 1 kk
  • őrölt fahéj - 1 kk
  • őrölt kömény - 1
  • chilipor - 1 kevés
  • leveskocka - 1 db
  • egész chili paprika - szárított - 3 db
  • főzőtejszín - 250 ml

Lépésről lépésre

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, felszeleteljük. A cukrot forró olajon karamellizálom, hozzáadom a répát, burgonyát, illetve a hagymákat, és megdinsztelem.
  2. Ekkor kb. 6-7 dl vízzel felöntöm, fűszerezem, és lassú tűzön addig főzöm, amíg minden hozzávaló meg nem puhul.
  3. Hő kiegyenlítéses technikával hozzákeverem a főzőtejszínt, majd botmixerrel összeturmixolom az egészet. Ekkor víz hozzáadásával ízlés szerint hígíthatjuk a levest. Ha szükségesnek érezzük, pótolhatjuk a hiányzó fűszereket. Hagyjuk még egyszer felforrni, és chilivel díszítve tálalhatjuk is.

Hozzászólások