Roston csirke hagymás gyümölcságyon

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • csirkecomb - 8 db
  • szilva - 20 dkg
  • piros szőlő - 20 dkg
  • zöld szőlő - 20 dkg
  • salátahagyma - 2 fehér
  • kristálycukor - 3 teáskanál
  • szárított zsálya - 1 teáskanál
  • balzsamecet - 2 evőkanál
  • kakukkfű - 1 evőkanál
  • húsleves - 2 dl
  • bors
  • olaj

Lépésről lépésre

  1. A csirkecombokat sóval, borssal, kakukkfűvel bedörzsöljük. Meglocsoljuk olajjal, és grillserpenyőben, lassú tűzön többször megforgatva, 30 percig sütjük.
  2. Ezalatt a szilvát, szőlőt megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, és forró olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zsályát, a cukrot, pár percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Belekeverjük a szilvát, szőlőt. Felöntjük a levessel, meglocsoljuk a balzsamecettel. Fedő nélkül 3-4 percig főzzük. A húst a hagymás gyümölcsökön tálaljuk.

Hozzászólások