Répafasírt

By: Food For You | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • sárgarépa - 30 dkg
  • burgonya - 40 dkg
  • vöröshagyma - 1 db
  • fokhagyma - 1 gerezd
  • szerecsendió
  • őrölt fekete bors
  • lenmag - 4 evőkanál
  • szezámmag - 2 evőkanál
  • teljes kiőrlésű tönkölyliszt - 4 evőkanál
  • tojás - 1 db
  • csokor petrezselyem - 1 kis
  • kígyóuborka - 1 db
  • tejföl - 1 db

Lépésről lépésre

  1. A lenmagot és a szezámmagot kávédarálóval ledaráljuk. A sütőt előmelegítjük.
  2. Megtisztítjuk és lereszeljük sajtreszelővel az almát és a burgonyát. A hagymát apró kockára vágjuk.
  3. Egy tálba helyezzük a lenmag és szezámmag őrleményt, belekeverem a reszelt zöldségeket és a hagymát, beledolgozzuk a tojást és liszttel felszedjük a maradék nedvességet és egy laza masszát képezünk. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, illetve felaprított petrezselyemzölddel.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire teszünk gombócokat, lelapítjuk és sütőben aranybarnára sütjük 180 fokon.
  5. A kígyóuborkát és a sárgarépát lereszeljük, állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a levét. Összekeverjük fokhagymás sós tejföllel. Én tzatzikivel tálaltam, amibe sárgarépa reszeléket is tettem.

Hozzászólások