Quiche

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • liszt - 25 dkg
  • margarin - 12 dkg
  • hideg víz - 1 dl
  • bacon - 15 dkg
  • vöröshagyma - 1 db
  • tojás - 2 db
  • főzőtejszín - 2 dl
  • fokhagyma - 1 gerezd
  • bors
  • füstölt sajt

Lépésről lépésre

  1. Elkészítjük a tésztát: a lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 1 dl vízzel, csipet sóval. 20-25 percig pihentetjük a tésztát.
  2. Eközben elkészítjük a tölteléket: felszeljük a bacont, felkockázzuk a hagymát, és serpenyőben átpirítjuk. Egy keverőtálban a tojást elkeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a zúzott fokhagymát, és a baconre öntjük.
  3. A piteformákat kikenjük egy kevés vajjal, majd a tésztával kibéleljük. A széleinél a felesleget levágjuk. Beleöntjük a tölteléket, majd vegyesen füstölt és „sima” sajtot reszelünk a tetejére.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások