Palacsintabundában sült csirkecombok

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • csirkecomb - 1 kg
  • liszt - 15 dkg
  • mustár - 2 evőkanál
  • magyaros fűszerkeverék - 1 teáskanál
  • tej - 1.2 dl
  • tojás - 2 db
  • só - 2 kiskanál
  • napraforgó olaj - 1.5 l

Lépésről lépésre

  1. Összekeverünk 10 dkg lisztet egy kiskanál sóval és a fűszerkeverékkel, tojásokkal és a mustárral. Sűrű kevergetés mellett apránként hozzáadagoljuk a tejet. Csomómentes, sűrű palacsintatésztává dolgozzuk, 5-10 percet hagyjuk állni.
  2. Az olajat egy nagy serpenyőben tűzhelyre rakjuk, hogy felhevüljön. A combokat megmossuk, bedörzsöljük sóval. Megforgatjuk a lisztben, majd belemártjuk a palacsintatésztába. Picit lecsepegtetjük.
  3. Mikor már forró az olaj, belerakjuk a combokat, és alacsony lángon - akár fedő alatt - pirosra sütjük.
  4. Konyhai papírtörlőre kiszedve lecsepegtetjük a zsiradékot. Forrón tálaljuk.

Hozzászólások