Palacsinta

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

2
3
4

főre

  • egész tojás - 2 db
  • só - 1 csipet
  • sütőpor - 1 kávéskanál
  • tej - 5 dl
  • liszt - 50 dkg
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • cukor - 5 evőkanál
  • olaj - 3 evőkanál
  • szódavíz (vagy más víz ) - 3 dl

Lépésről lépésre

  1. Tojásokat a sütőporral és vaníliás cukorral összekeverve, hozzá adunk 1 csipet sót, majd belekeverjük a cukrot.
  2. A tej felét hozzá öntjük, majd lassú kevergetés mellett a lisztet beleöntjük. Ha nagyon sűrű a tésztánk akkor öntsük hozzá fokozatosan a tejet, majd szükség esetén öntsük fel még szódavízzel, vagy szénsavas ásványvízzel.
  3. Tegyünk bele kb 3 evőkanál olajat, majd keverjük el a masszánkban.
  4. Palacsinta sütőben rakjunk egy kevés olajat (tényleg nagyon keveset), majd amikor már elég meleg a serpenyő tegyünk bele 1 szedőkanál tésztát és süssük aranybarnára mindkét oldalát.
  5. A kisütött palacsintákat ízesítsük, kakaóval, lekvárral, pudinggal, túróval, nutellával, fahéjjal, vagy édes töltelékkel.

Hozzászólások