Óvári szelet

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • karaj - 8 szelet
  • sonka - 8 szelet
  • óvári sajt - 8 szelet
  • gomba - 40 dkg
  • vöröshagyma - 1 db
  • liszt - 5 dkg
  • bors
  • olaj

Lépésről lépésre

  1. A vöröshagymát, gombát megpucoljuk, felaprózzuk. Egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük, megpároljuk, és félretesszük.
  2. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd átforgatjuk lisztben. Ugyanabban a serpenyőben kevés olajban mindkét oldalukat elősütjük, majd tepsibe pakoljuk.
  3. A húsokra kanalazunk a hagymás gombából, ráterítünk 1-1 szelet sonkát, majd sajtot. 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzászólások