Mini fahéjas répatorta-kuglóf

By: KSS ZSZS | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

23
24
25

főre

  • vaj - 25 dkg
  • barna cukor - 25 dkg
  • liszt - 17 dkg
  • tojás - 5 db
  • narancs - 1 db
  • sütőpor - 1 csomag
  • szódabikarbóna - 1 késhegynyi
  • őrölt fahéj - 1 tk
  • só - 1 csipet
  • őrölt szerecsendió - 0.5 tk
  • gyömbérpor - 0.5 tk
  • őrölt fahéj - 2 kávéskanál
  • natúr pisztácia (vagy más dió/mogyoró ) - 10 dkg
  • mandula (vagy más dió/mogyoró ) - 10 dkg
  • aszalt sárgabarack (vagy más aszalt gyümölcs ) - 8 db
  • sárgarépa - 25 dkg
  • habtejszín - 2 dl
  • porcukor - 3 púpozott ek
  • tojás alakú cukorka - 1 csomag

Lépésről lépésre

  1. A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük. A pisztáciát, mandulát apró darabokra törjük egy mozsárba, az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belefacsarjuk a narancs levét, belereszeljük a narancs héját, majd jól összedolgozzuk.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, sót, szódabikarbónát, a fűszereket, pisztáciát és a mandulát. Apró adagonként összedolgozzuk a vajas masszával. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a finomra aprított aszalt barackot.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a répás masszába forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett sütőformába kanalazzuk, és 180 fokos sütőben, nagyjából 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  5. A tejszínt keverjük simára a porcukorral, majd csorgassuk rá a kihűlt kuglófokra. Közepébe pakoljunk a tojás alakú cukorkákból.

Hozzászólások