Mexikói krumplicsónakok

By: Food For You | Étel kategória: Elöétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • darált sertéscomb - 20 dkg
  • burgonya - 4 db
  • csemegekukorica konzerv - 20 dkg
  • vörösbab konzerv - 20 dkg
  • paradicsom - 2 db
  • zöld kaliforniai paprika - 1 db
  • vöröshagyma - 1 db
  • fokhagyma - 1 gerezd
  • paradicsompüré - 70 g

Lépésről lépésre

  1. A krumplikat jó alaposan megmossuk. Héjastól egy kiolajozott tepsibe rakjuk, és 200 fokos sütőben megsütjük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk. Forró olajon üvegesre dinszteljük, majd megpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük.
  3. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, a babot, kukoricát, keveset kanalazzunk bele a babkonzerv levéből. Még 10 percig rotyogtatjuk.
  4. A megsült krumplit félbevágjuk, és kivájjuk a belsejét egy tálba. Összekeverjük a zöldségekkel, majd a masszát a visszatöltjük a krumplikba.

Hozzászólások