Meggyes, krémsajtos brownie
By: Food For You
| Étel kategória: Desszert
|
Share
- A tésztához gőz fölött felolvasztunk 12 dkg étcsokoládét a vajjal. Belekeverjük a kristálycukrot, a vanília esszenciát és két tojást. Végül csomómentesre dolgozzuk a kakaóporral és étcsoki darabokkal elkevert liszttel.
- A krémsajtot gépi habverővel habosra keverjük a porcukorral és egy tojás sárgájával.
- Egy sütőpapírral kibélelt, 25x25 cm-es tepsibe simítunk egy keveset a csokis tésztából. Egy evőkanállal belepakoljuk a sajtkrémet, csak lazán, különbőző helyekre - valahova tehetünk többet, máshova kevesebbet is belőle.
- A sütemény tetejére öntjük a maradék tésztát. Megszórjuk a lecsepegtetett meggyel, és egy fakanál domború felével egy-egy meggyet könnyed mozdulatokkal a masszába nyomjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük fel. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, mert így lesz a legfinomabb.
Hozzászólások