Meggyes, krémsajtos brownie

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • étcsokoládé - 12 dkg
  • étcsokoládé apróra vágva - 8 dkg
  • vaj - 9 dkg
  • kristálycukor - 13 dkg
  • vanília esszencia - 1 teáskanál
  • tojás - 3 db
  • holland kakaópor - 1 evőkanál
  • liszt a téaztához - 8 dkg
  • natúr krémsajt a krémhez - 20 dkg
  • porcukor - 3 evőkanál
  • magozott meggy - 10 dkg

Lépésről lépésre

  1. A tésztához gőz fölött felolvasztunk 12 dkg étcsokoládét a vajjal. Belekeverjük a kristálycukrot, a vanília esszenciát és két tojást. Végül csomómentesre dolgozzuk a kakaóporral és étcsoki darabokkal elkevert liszttel.
  2. A krémsajtot gépi habverővel habosra keverjük a porcukorral és egy tojás sárgájával.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt, 25x25 cm-es tepsibe simítunk egy keveset a csokis tésztából. Egy evőkanállal belepakoljuk a sajtkrémet, csak lazán, különbőző helyekre - valahova tehetünk többet, máshova kevesebbet is belőle.
  4. A sütemény tetejére öntjük a maradék tésztát. Megszórjuk a lecsepegtetett meggyel, és egy fakanál domború felével egy-egy meggyet könnyed mozdulatokkal a masszába nyomjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük fel. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, mert így lesz a legfinomabb.

Hozzászólások