Mascarponés paradicsomleves

By: Food For You | Étel kategória: Leves | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • zöldségleves alaplé - 1 dl
  • vaj
  • worcestershire-szósz - 1 tk
  • sárgarépa - 2 db
  • mascarpone - 5 dkg
  • tabasco szósz - 1 evőkanál
  • liszt - 1 tk (opcionális)
  • cukor - 2 evőkanál
  • morzsolt bazsalikom
  • tojás - 3 db
  • sűrített paradicsom - 15 dkg
  • paradicsom - 3 nagy db
  • őrölt fekete bors

Lépésről lépésre

  1. Egy kevés vajat lábosban felolvasztok. Beleteszem a felkarikázott sárgarépát és az apróra vágott hagymát. Felforrósítom a zöldségeket, ügyelve arra, hogy ne piruljanak meg.
  2. Ezután sóval, borssal ízesítem, a mascarponét egy sűrű szitán átpaszírozva hozzáadom. Miután rottyant egyet, leveszem a tűzről, és egy kicsit állni hagyom.
  3. Kevés tejföllel, vagy tejszínnel tálalom.Hozzákeverem az apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét. Beleteszem a lisztet, felöntöm kb. másfél liter vízzel, cukrozom, belekeverem a worcestershire-szószt, hozzáadom a leves alaplét, megszórom bazsalikommal, és botmixerrel összekeverem. Kis lángon kb. 20-25 percig főzöm.

Hozzászólások