Marokkói gyros

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

2
3
4

főre

  • pita - 3 darab
  • darált marhahús - 50 dkg
  • lilahagyma - 2 kis fej
  • őrölt koriander - 1 kiskanál
  • őrölt római kömény - 1 kiskanál
  • fűszerpaprika - 1 kiskanál
  • gyömbér - 1 cm
  • bors
  • natúr joghurt - 14 dkg
  • paradicsom - 1 db
  • chiliszósz
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • citrom - 1 db
  • rukkola - 2 marék (opcionális)

Lépésről lépésre

  1. Megpucoljuk a gyömbért, majd aprítóban ledaráljuk az egyik lilahagymával. A húst egy tálba tesszük, fűszerezzük. Hozzáadjuk az aprított gyömbért, hagymát, összekeverjük, majd gombócokat formázunk belőle. Forró olajon megsütjük.
  2. A másik lilahagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Egy tálba rakjuk őket, ráfacsarunk fél citrom levét, meglocsoljuk olívaolajjal.
  3. A pitát 220 fokos sütőben 5 percig sütjük, vagy egy serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát. A tetejét levágjuk, belekanalazzuk a joghurtot, kevés csiliszószt, a paradicsomos keveréket, rukkolát és a húsgombócokat.

Hozzászólások