Marha steak mustáros fűszeres „bundában”, római salátával

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • hátszín - 70 dkg
  • szemes mustár - 2 tk
  • durvára tört feketebors - 1 tk
  • durvára tört színes bors - 1 tk
  • őrölt kömény - 1
  • cukor - 1 tk
  • vöröshagyma - 1 fej
  • olívaolaj
  • narancs - 2 db
  • fehérborecet - 1 evőkanál
  • fokhagyma - 1 gerezd
  • édeskömény - 1 kicsi
  • lilahagyma - 1 db
  • zöldsaláta - 1 csomag
  • bors
  • mustár - 2 teáskanál

Lépésről lépésre

  1. A cukor kivételével a mustárokat és a többi fűszert összekeverem, és a húsokat alaposan bedörzsölöm a masszával. Egy megfelelő méretű edénybe helyezzük pácolni. Annyi olívaolajjal öntöm le, amennyi ellepi, és vékony hagymakarikákat teszek mellé. A javasolt pácolási idő 1-2 nap!
  2. A húsokat átteszem egy jénaiba, és mehet be a kb. 150 fokra előmelegített sütőbe. Másfél óráig hagyom sülni lefedve. Ezután kiveszem, megfordítom a hússzeleteket, majd újabb egy órát sütöm ezen a hőmérsékleten lefedve. Időnként a kisült zsiradék olívaolaj keverékével meglocsolom.
  3. Ezután kiveszem, megsózom a hússzeleteket (azért csak ekkor, hogy ne legyen rágós a hús), és egy serpenyőben, a közepesnél valamivel magasabb lángon készre sütöm.
  4. Amíg a hús a sütőben van, összeállítom a salátát: a narancsokat tökéletesen megtisztítom, és apróra vágom. Az szeletelés közben keletkező narancslevet összekeverem egy kevés olívaolajjal és a borecettel. A keverékbe teszek egy kevés sót, borsot, zúzott fokhagymát.
  5. Az édeskömény gumót lehelet-vékonyra felszeletelem, a lilahagymát karikázom, és az összes hozzávalót az olívás-narancsos-borecetes lével nyakonöntve óvatosan összeforgatom.
  6. Az elkészült húsok mellé a narancsos édesköményt a zöldsalátára halmozzuk.

Hozzászólások