Marcipángolyók

By: Food For You | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • darált háztartási keksz - 20 dkg
  • gríz - 15 dkg
  • porcukor - 20 dkg
  • vaj - 15 dkg
  • tej - 0.5 l
  • zöld mandula aroma - 30 ml
  • holland kakaópor - 2 evőkanál

Lépésről lépésre

  1. A darált kekszet, a grízt és a porcukrot összekeverem. A felmelegített vajat beleteszem, és alaposan összekeverem.
  2. Hozzáadom a mandulaaromát, és annyi tejet, amennyit a massza felvesz. Figyelni kell rá, hogy ne legyen túl lágy. Az egészet alaposan összedolgozom, majd egy bő fél órára a hűtőbe teszem.
  3. Miután a massza megdermedt, dió nagyságú golyókat formázok belőle, és a kakaóba meghempergetem. Figyeljünk rá, hogy ne kerüljön túl sok kakaó a golyókra, mert könnyen kesernyéssé válhat.

Hozzászólások