Mandulás puszedli

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • liszt - 40 dkg
  • aprított, héj nélküli mandula - 13 dkg
  • porcukor - 20 dkg
  • vanília aroma - 1 teáskanál
  • vaj - 25 dkg
  • só - 1 csipet

Lépésről lépésre

  1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. Amikor kihűlt, egy darálógépben megőröljük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral. Összegyúrjuk a vaníliával, darált mandulával és a liszttel.
  3. A masszából gombócokat gyúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 175 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd megforgatjuk porcukorban.

Hozzászólások