Madárfészek

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • zabpehely - 20 dkg
  • tejcsokoládé - 20 dkg
  • étcsokoládé - 10 dkg
  • vaj - 25 g
  • színes cukor- vagy csokitojás - a díszítéshez - 15 darab

Lépésről lépésre

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokit a vajjal. Amikor kellemes kézhőmérsékletűre visszahűlt, a gabonapehelyre öntjük. Alaposan elkeverjük.
  2. A csokis keverékből tetszés szerinti átmérőjű halmokat teszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Úgy rendezzük el őket, hogy a közepük kicsit mélyebb legyen, mintha valóban egy fészek lenne.
  3. Néhány órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt színes cukor- vagy csokitojást teszünk a fészkekbe.

Hozzászólások