Lecsós pulykamelltekercs

By: Food For You | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • pulykamell - 1 kg
  • zsemle - 2 db
  • tojás - 2 db
  • tejföl - 2 evőkanál
  • sajt - 5 dkg
  • petrezselyem
  • ételízestő
  • bors
  • paprika - 1 kg
  • vöröshagyma - 1 fej
  • paradicsom - 4 db
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • fűszerpaprika - 1 tk

Lépésről lépésre

  1. Kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, és elkészítjük a lecsót. Először a felszeletelt paprikát tesszük hozzá, majd ha az megpuhult, beletesszük a paradicsomot, és lefedve addig főzzük az egészet, amíg szét nem fő a paradicsom.
  2. Amíg rotyog a lecsó, a húst felszeleteljük, besózzuk, kiklopfoljuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a zsemléket apróra vágjuk, a tojást felverjük, tejföllel és reszelt sajttal a zsemlékhez adjuk. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, esetleg egy kevés ételízesítőt. Alaposan összedolgozzuk.
  4. A hússzeleteket megtöltjük a masszával, felcsavarva egyesével alufóliába csomagoljuk őket, és annyi vízben, ami éppen ellepi őket, kis lángon nagyjából fél óráig főzzük. Ezután kivesszük a fóliából és serpenyőben, kevés zsiradékon a tekercseket pár perc alatt átsütjük.
  5. Lecsóval leöntve tálaljuk.

Hozzászólások