Lazacos saláta

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

2
3
4

főre

  • lazac - 25 dkg
  • jégsaláta - 1 közepes fej
  • só - 1 csipet
  • őrölt fekete bors - 1 csipet
  • citrom - 1 db
  • brokkoli - 1 közepes fej
  • mustár mustármaggal - 1 teáskanál
  • cikória levél - 1 marék
  • balzsamecet - 5 evőkanál
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • őrölt fekete bors - 1 késhegynyi

Lépésről lépésre

  1. A lazacokat mossuk, darabokra vágjuk. Enyhén lesózzuk, megszórjuk kevés borssal, majd leöntjük fél citrom levével. Hagyjuk állni 15-20 percet a hűtőben.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük. Lobogó, sós vízbe tesszük, és 10 percig főzzük. Kiszedjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  3. A mustárt kikeverjük a balzsamecettel. A lilahagymát felkarikázzuk, és darabokra szedjük. A jégsalátát felvágjuk.
  4. A lazacot egy serpenyőben olívaolajon gyorsan átsütjük. A salátaleveleket, hagymát, brokkolit a lazaccal egy nagy tálban összekeverjük, és leöntjük a mustáros balzsamecettel.

Hozzászólások