Krémes kukoricaleves

By: Food For You | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • krumpli - 6 közepes
  • egész zeller - 1 szál
  • fokhagyma - 2 gerezd
  • vöröshagyma - 1 fej
  • zöldpaprika - 1 db
  • csemegekukorica konzerv - 50 dkg
  • zöldségleves-kocka - 2 db
  • zsálya - 1 teáskanál
  • kakukkfű - 1 teáskanál
  • szárított oregánó - 1 teáskanál
  • só - 1 teáskanál
  • ételízesítő - 1 teáskanál
  • bors
  • vaj - 1 evőkanál
  • tejszín - 2 dl

Lépésről lépésre

  1. A krumplit, zellert, vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és egy lábasba tesszük a karikára vágott paprikával. Felengedjük vízzel és főzni kezdjük.
  2. Forrás után hozzáadjuk a fűszereket, leveskockákat. Lefedjük, és 20-30 percig forraljuk, míg megpuhulnak a zöldségek. Levesszük a tűzről, félig kihűtjük. Kiveszünk belőle 2 csészényi krumplit, a többit botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, a kukoricát és a kivett krumplit. Lassú tűzön újramelegítjük, de ne forraljuk már fel. Kenyérkockával vagy pirítóssal szuper finom.

Hozzászólások