Könnyű meggyes piskóta

By: KSS ZSZS | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

7
8
9

főre

  • meggy - 40 dkg
  • liszt - 20 dkg
  • porcukor - 15 dkg
  • tojás - 4 db
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • forró víz - 10 evőkanál

Lépésről lépésre

  1. A meggyet kimagozzuk. Egy tálra rárakunk egy szűrőt, és beleöntjük a meggyet. Amíg a tésztát összeállítjuk, hagyjuk, hogy a leve lecsöpögjön. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  2. A tojásokat feltörjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját két keverőtálba. A sárgáját a porcukorral 10-15 perc alatt összedolgozzuk robotgéppel, majd belekanalazzuk a víz felét.
  3. Adagonként beleszitáljuk a lisztet, közben egy fakanállal csomómentesre keverjük. Beledolgozzuk a sütőport is, végül a maradék vizet.
  4. A tojásfehérjét robotgéppel, vagy kézi habverővel felverjük. Sose verjük fel a piskótához teljesen keményre, inkább olyan állaga legyen, mint a tejfölnek, mikor nincs kikeverve. Így sütés után nem fog összeesni a tészta.
  5. Óvatosan, nagy mozdulatokkal a fehérjehabba forgatjuk a lisztes keveréket, úgy, hogy ne törjön össze. Egy vajjal kikent, lisztezett, magasabb falú tepsibe öntjük a tésztát, és elegyengetjük spatulával.
  6. Tetejére rászórjuk a kicsepegtetett, kinyomott meggyet. 30 Perc alatt megsütjük.
  7. Egy hasznos trükk a piskóta kiborításához: a tepsire egy sütőpapírt rakunk, így fordítjuk ki a piskótát. Ez nem fog ráragadni, és nem is fog összeesni, mint a nedves konyharuhától.

Hozzászólások