Karácsonyi püspökkenyér

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • liszt - 30 dkg
  • mazsola - 10 dkg
  • dió - 10 dkg
  • csokoládé - 10 dkg
  • aszalt gyümölcs - 10 dkg
  • tojás - 7 db
  • tej - 2 dl
  • porcukor - 8 dkg
  • kristálycukor - 30 dkg

Lépésről lépésre

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A diót aprítsuk fel, a csokit törjük össze, és az aszalt gyümölccsel együtt keverjük bele a lisztbe.
  2. Öt tojást válasszuk ketté, a sárgáját keverjük ki habosra a cukorral. Öntsük bele a lisztes keverébe. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk a masszába.
  3. Egy kenyérformát vajazzunk ki, szórjuk be liszttel, majd öntsük bele a tésztát. Tegyük be a sütőbe és addig süssük, míg a teteje aranybarna lesz.
  4. Bevonathoz verjük fel a maradék két tojás fehérjéjét, adjuk hozzá a porcukor, ezzel kenjük le a sütit. Majd egy picit tegyük vissza az elzárt, de még meleg sütőbe, hogy rászáradjon. Szeletelve tálaljuk.

Hozzászólások