Házi piskóta tallér

By: KSS ZSZS | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

19
20
21

főre

  • liszt - 24 dkg
  • vaníliás pudingpor - 3 cs
  • porcukor - 10 dkg
  • vaníliás cukor - 1 cs
  • vaj - 25 dkg
  • fehér csokoládé - 1 tábla
  • étcsokoládé - 1 tábla
  • lekvár - 15 dkg

Lépésről lépésre

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a pudingport, porcukrot, vaníliás cukrot, és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat. Puha tésztává gyúrjuk.
  2. Két centis golyókat formálunk belőle, majd a golyókat kör alakúra lapítjuk.
  3. 8 perc alatt készre sütjük, majd megvárjuk, míg kihűlnek.
  4. Mindegyik korongocska közepére egy teáskanálnyi lekvárt teszünk, és picit lelapítjuk a kanállal.
  5. Megolvasztjuk mindkét csokoládét, és a sütik egyik felét az étcsokisba mártjuk, másikat pedig a fehércsokisba.

Hozzászólások