Gyors kapribogyós, tonhalas spagetti

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • spagetti tészta - 50 dkg
  • morzsolt bazsalikom
  • paradicsomos tonhalkonzerv - 25 dkg
  • paradicsom - 1 nagy db
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • kapribogyó - 5 dkg
  • petrezselyemzöld - 5 szál
  • sűrített paradicsom - 7 dkg

Lépésről lépésre

  1. Enyhén sós, olajos vizet felteszünk főni egy nagy lábosban. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon elkezdjük párolni.
  2. A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát. Mikor a hagyma üveges, a tészta főzőlevéből ráöntünk néhány kanállal, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, pár perc alatt puhára főzzük.
  3. A paradicsomot felkockázzuk, és a hagymához adjuk. 5 perc után ráöntjük a paradicsomos tonhalkonzervet, kapribogyót, majd jól összeforgatjuk. Tálaláskor petrezselyemlevéllel megszórjuk.

Hozzászólások