Gyömbéres gombák

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

7
8
9

főre

  • liszt - 4 csésze
  • színes fondant - 10 dkg
  • szódabikarbóna - 1.5 teáskanál
  • kristálycukor - 0.5 csésze
  • tejszín - 0.25 csésze
  • joghurt - 0.25 csésze
  • méz 3/4 csésze
  • gyömbérpor - 0.5 teáskanál
  • fahéj - 1 teáskanál
  • tojás - 2 db
  • porcukor a ragasztóhoz - 1 csésze
  • citromlé - 1 teáskanál
  • víz amennyit felvesz

Lépésről lépésre

  1. A tejszínt kikeverjük a cukorral. Beledolgozzuk a tojásokat, joghurtot, mézet és a fűszeres, szódabikarbónás lisztet. Hűtőbe tesszük egy órára.
  2. Golyókat formázunk, kissé lelapítjuk a kalapnak. A szárak 3,5 cm hosszúak. Előbbit 10 percig, utóbbit 8 percig sütjük 190 fokos sütőben.
  3. A kalapok alját kissé kivájjuk, hogy a szárak beleilleszkedjenek. A cukorragasztóba mártjuk a szár hegyes végét, majd a sapkákba toljuk. A fondanttal díszítjük.

Hozzászólások