Gulyástekercses tál

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • marhahús - 8 szelet
  • gulyáskrém - 1 tubus
  • trappista sajt (vagy más sajt ) - 30 dkg
  • bacon - 8 szelet
  • bors
  • burgonya - 60 dkg
  • köménymag - 2 teáskanál
  • újhagyma - 3 szál

Lépésről lépésre

  1. A marhaszeleteket vékonyra klopfoljuk, egyik oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk. Ezzel az oldalával baconszeletre fektetjük, majd a sótlan felét bekenjük gulyáskrémmel.
  2. Ráteszünk egy kevés sajtot, majd feltekerjük, és megszórjuk köménymaggal.
  3. A krumplit meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és lesózzuk.
  4. Egy kivajazott hőálló tál aljára helyezzük a krumplikat. Ráfektetjük a marhatekercseket, alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük és izlésesen tálaljuk.
  5. Apróra karikázott újhagymával tálaljuk.

Hozzászólások