Grillezett lazac párolt spárgával

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • citrom - 1 db
  • lazacfilé - 50 dkg
  • zöldspárga - 1 kg
  • citromlé - 3 evőkanál
  • cukor - 1 evőkanál
  • vaj - 3 evőkanál
  • bors
  • olaj - 0.55 dl

Lépésről lépésre

  1. A spárgát vastagon meghámozzuk, fás végeit levágjuk, leöblítjük. A spárgát négy csokorba szétosztjuk, és összekötjük. A vizet, citromlével, cukorral, vajjal, sóval ízesítjük, és a spárgakötegeket kb. 20 percig főzzük benne. Amikor megpuhult lecsepegtetjük, elvágjuk a cérnát és félrerakjuk.
  2. A lazac szeleteket megtisztítjuk majd lespricceljük olajjal, sózzuk, borsozzuk, citromot csavarunk rá és kicsit állni hagyjuk. ( kb. 20 percet ) Grill serpenyőben megsütjük a halakat majd ízlésesen spárgával tálaljuk.

Hozzászólások