Gombapürével töltött gomba

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • gomba - 25 db
  • petrezselyemzöld - 1 szál
  • olívaolaj - 0.5 dl
  • tejföl - 1.5 dl
  • őrölt édes pirospaprika - 1 kávéskanál
  • szárított kakukkfű - ízlés szerint
  • vöröshagyma - 1 kis fej
  • bors

Lépésről lépésre

  1. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk és 20 dekánal leszedjük a törzsét. A vöröshagymát hámozzuk meg, aprózzuk fel a gombatörzsekkel és az 5 deka egész gombával együtt.
  2. Serpenyőben forrósítsunk meg fel ehy kevés olajat, és dinszteljük meg benne a hagymát, majd agyjuk hozzá az aprózott gombát is. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk, míg el nem fő a leve. Adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el, és gyorsan vegyük le a tűzről.
  3. A gombás hagymát rakjuk egy tálba, keverjük el a tejföllel. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és kakukkfűvel. Ha kell, fűszerezzük még sóval, borssal.
  4. A gombafejekt sózzuk meg. A fejek üregébe kanalazzunk a töltelékből. Egy tepsibe rakjuk bele a töltött gombafejeket, aláöntünk fél deci vizet. Lefedjük alufóliával, és 200 fokon sütjük, míg meg nem puhulnak. Majd levesszük róla a fóliát, és megpirítjuk.

Hozzászólások