Gombapástétom

By: Food For You | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • gomba - 25 dkg
  • vaj - 13 dkg
  • vöröshagyma - 1 közepes db
  • citrom - 1 db
  • fokhagyma - 2 gerezd
  • - ízlés szerint
  • bors - ízlés szerint

Lépésről lépésre

  1. A vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk, megmossuk, gombát megmossuk, majd leforrázzuk és lecsöpögtetjük.
  2. Egy serpenyőben a hagymát, gombát elkezdjük főzni 2 dkg vajon. Nem kell több vaj, és víz sem, mert a gomba levet fog ereszteni.
  3. Megszórjuk sóval, borssal, kevés reszelt citromhéjjal, és belenyomunk citromlevet ízlés szerint. Ha esetleg elfőtte volna a levét, de még nem puhult meg a gomba, nyugodtan öntsünk alá még vizet.
  4. Amikor a gomba megfőtt, és levét elfőtte, turmixoljuk össze.
  5. A maradék vajat egy kisebb lábosban olvasszuk fel. Adjuk hozzá a gombapépet, és folyamatosan kevergessük, amíg a vaj át nem veszi a gomba színét.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd egy üvegbe, vagy kisebb tálkába kanalazzuk át. Fedjük le és hűtőben hagyjuk megdermedni.

Hozzászólások