Garnélarák-saláta paradicsommal, sajttal

By: Food For You | Share

Hozzávalók

2
3
4

főre

  • garnéla - 40 dkg
  • fej paradicsom - 3 nagy
  • paprika - 1 db
  • tengeri só - 1 csipet
  • citromlé - 1 kevés
  • reszelt füstölt sajt - 5 dkg
  • őrölt fehérbors - 1 tk
  • őrölt római kömény - 1 tk

Lépésről lépésre

  1. A rákokat forrásban lévő, enyhén sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Nagyon fontos, hogy a fagyasztott rákot soha ne forró víz alatt olvasszuk ki, inkább a fagyasztóból a hűtőbe áttéve hagyjuk kiolvadni.
  2. A paradicsomokat alaposan megtisztítjuk, sózzuk, fűszerezzük, adhatunk még hozzá különböző fűszerkeverékeket is, ez csak ízlés kérdése.
  3. A paprikát is apróra szeleteljük, összekeverjük a paradicsommal és a megfőtt rákokkal. A rákot kevés főzővajon meg is piríthatjuk előtte.
  4. Egy kis citromlével meglocsolva, sajttal megszórva tálaljuk.

Hozzászólások