Füstös teás steak

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

1
2
3

főre

  • borjúbélszín - 50 dkg
  • füstös fekete tea - 2 evőkanál
  • olívaolaj
  • bors

Lépésről lépésre

  1. Mozsárban összetörjük a teafüvet 1 tk borssal és 1 tk sóval. Az örleményt egy zárható edénybe tesszük, kevés olívaolajat adunk hozzá, és a húst belehelyezzük. Finoman addig rázzuk, amíg a húst teljesen be nem fedi a zúzalék. Néhány órára az edényt a hűtőbe tesszük.
  2. Ezután a ételt serpenyőben olívaolajon (kb. 1 ek) minden oldalon megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, a húst egy órára 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tálalásnál éles, de semmiképpen sem recés késsel szeleteljük.
  3. Párolt zöldséget vagy steak burgonyát kínálhatunk mellé.

Hozzászólások