Főtt-sült csirke pikáns cseresznyemártással

By: Food For You | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • csirkemell filé - 80 dkg
  • vaj - 10 dkg
  • kimagozott cseresznye - 50 dkg
  • cukor - 2 evőkanál
  • citrom - 0.5 db
  • száraz vörösbor - 1 dl
  • gyömbérpor - 1 késhegynyi
  • őrölt szegfűszeg - 1 kávéskanál
  • őrölt fahéj - ízlés szerint
  • chilipor - 1 kávéskanál
  • étkezési keményítő - 1 evőkanál
  • sült csirke fűszerkeverék - 1.5 evőkanál

Lépésről lépésre

  1. A csirkehúst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Bedörzsöljük sóval. Vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, rárakjuk a csirkét. Kifehérítjük, majd mikor levet engedett, öntsünk alá fél deci vizet, és lefedve pároljuk.
  2. Készítsük elő a bort, citrom reszelt héját, levét, és egy pohár vizet. A cukrot egy kisebb lábosban folyamatosan kevergetve pirítsuk meg. Öntsük fel a bor felével és a citromlével.
  3. Fűszerezzük szegfűszeggel, fahéjjal, gyömbérporral. citrom reszelt héjával. Forraljuk addig, míg a cukor felolvad. Forgassuk bele a cseresznyét, 1 csipet sót és egy csipet chiliport.
  4. Keverjük ki a keményítőt a bor másik felével, öntsük a cseresznyéhez, és főzzük sűrűsödésig.
  5. Ezalatt a csirke biztosan megpuhult, és elfőtte a levét. Kezdjük el pirítani a megmaradt szafton, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és a maradék chiliporral.

Hozzászólások