Fordított karamellizált banános süti

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • banán - 4 db
  • liszt - 14 dkg
  • sütőpor - 1 kiskanál
  • szódabikarbóna - 1 kiskanál
  • darált dió - 5 dkg
  • barna cukor - 15 dkg
  • porcukor - 1 evőkanál
  • citromlé - 2 evőkanál
  • őrölt szegfűbors - 1 késhegynyi
  • joghurt - 17 dkg
  • vaj - 7 dkg
  • tojás - 2 db
  • vaj - 1 evőkanál
  • juharszirup - 2 evőkanál (opcionális)

Lépésről lépésre

  1. A vajat a barna cukorral habosra keverjük. Összedolgozzuk egy darab villával összetört banánnal. Beleöntjük a joghurtot és egyenként belekeverjük a tojásokat is. Csomómentesre dolgozzuk.
  2. A lisztet a sütőporral, a szegfűborssal és a darált dióval elkeverjük. Összeforgatjuk az előzőleg kikevert masszával.
  3. A maradék 3 banánt hosszában kettévágjuk. A vágott felüket citromlével lekenjük, hogy ne barnuljanak meg.
  4. Egy kisebb, 20x20 cm-es tepsit kibélelünk egy vajjal kikent, porcukorral megszórt sütőpapírral. A banánokat a citromos felükkel lefelé a tepsibe fektetjük. Ráöntjük a tésztát, egyenesre simítjuk a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben 170 fokon 35 percig sütjük. Pár perc hűlés után kiborítjuk a tepsiből. Felkockázva, juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.

Hozzászólások