Fetaval töltött rántott csirkemell

By: Fehér Zsolt | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

1
2
3

főre

  • csirkemell - 1 db
  • feta - 5 dkg
  • szárított oregánó - 1 csipet
  • só - 1 csipet
  • olaj - 1 l
  • liszt - 1 bögre
  • tojás - 2 db
  • zsemlemorzsa - 1 bögre

Lépésről lépésre

  1. A húst megtisztítom, hosszanti irányba két felé vágom, az így kapott szeleteket szétnyitom, majd enyhén kiklopfolom. Kevés sóval és oregánóval mindkét oldalát bedörzsölöm.
  2. Megtöltöm feta sajttal, félbe hajtom, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzöm.
  3. Megforgatom a lisztben, ügyelve arra, hogy az alaposan befedje. Majd az egyenletesen felvert tojásba mártom, a felesleget lecsöpögtetem. Végül jöhet a zsemlemorzsa, itt is ügyelni kell az egyenletes, de nem túl vastag fedésre. Ha nem szeretnénk, hogy a sajt esetleg kifolyjon, akkor mártsuk a húst ismét a tojásba, majd újra forgassuk meg a zsemlemorzsában.
  4. Bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Köretként kínálhatunk hozzá salátát, rízst, burgonyát.

Hozzászólások